top of page

Over 't ontstaan

 
In de zomer van 2012 zaten ik op een terrasje in Bergen (NH). Ik raakte aan de praat met Jeroen Leijen. Jeroen vertelde dat hij Piemonthese koeien hield. Nieuwsgierig naar hoe de veehouderij werkt, vroegen we hem het hemd van het lijf. Zoals "Krijg je een band met de dieren? Hoe lang die je erover voor je een koe kan verkopen? Hoeveel kost een koe? " Na flink wat vragen verder was ik ineens de eigenaar geworden van K( )E 7951 met zo’n 400 kilo vlees. Alleen nog even ongeveer 35 mensen vinden om het mee te verdelen.

 

En zo begon een interessante ontdekkingstocht naar hoe vlees wordt ‘gemaakt’;  

project K( ) 7951. Ik kocht een koe, volgde  het gehele productie proces en verdeelde het vlees. Zo interessant dat documentairemaakster Christel van der Meer meteen haar camera op de schouders nam om het gehele proces te filmen.  

 

Inmiddels heet het project nu www.boerjeroen.nl om het concept simpeler en toegankelijker te maken voor mensen uit de buurt. En afhalen is nog nooit zo gemakkeiljk geweest

 

Wie is wie ?

 

Jeroen Leijen

Jeroen heeft het boerenbedrijf in Bergen (NH) van zijn vader overgenomen en werkt al heel lang met Piemontese koeien. 'Piemontesefokker' heet dat in het vak. 

 

Slagerij Schouten

Frans en Natasja Schouten wonen met hun slagerij aan huis in het prachtige Hoogwoud in Noord Holland. U kent de slagerij misschien wel van de film 'Sila' die er is opgenomen.  Frans is echt een vakman en zorgt dat de geslachte koe uiteindelijk wordt geproportioneerd.

 

G. van Dalen's Vleescentrale.

Onze koeien rijden zeer vroeg in de morgen van Bergen naar Schagen om daar te worden geslacht. Voor het slacht bij van Dalen  vinden er ook nog allerlei keuringen plaats door een dierenarts.  

 

Raoul Kuiper

Duurzame denker, bezige imker, lonesome hiker, hobbyistisch fotograaf met een levendig reclameverleden. Altijd op zoek naar de perfecte mix tussen purpose, pleasure en profit. 

bottom of page