top of page

Oerbouillon

 

Deze krachtige bouillon is tenminste 24 uur op lage temperatuur getrokken van Piemontese runderbotten en zit boordevol mineralen, vitaminen, aminozuren, enzymen en gelatine.

 

 

 

Vroeger gooiden mensen bijna niets weg en was het vanzelfsprekend alles te gebruiken van een dier. Uit verstandige zuinigheid, uit eerbied, maar zeer waarschijnlijk ook vanuit een 'oerweten' over wat gezond is. Tegenwoordig snijdt de slager alles perfect 'schoon' en  vraagt er niemand meer om de botten van een koe. Bovendien hebben de meeste van ons geen tijd meer om bouillon ruim 30 uur te laten pruttelen op een laag vuur. Daarvoor leven we te snel en hebben we het veel te druk.

 

Toch is het volgens kenners reuzegezond en voedzaam om regelmatig een op lage temperatuur zeer lang getrokken bouillon te drinken.

 

Voor ons redenen genoeg om ook de botten van onze koeien te gebruiken voor Oerbouillon.

 

Waarom?

Onze Oerbouillon is een authentieke basisbouillon. Getrokken van botten en gewrichten, met troebele appelazijn, een grote hoeveelheid biologische groenten en laurier. We hebben er bewust voor gekozen geen zout of andere conserveringsmiddelen toe te voegen. Iedereen kan op deze manier de bouillon op eigen smaak brengen. De bouillon wordt diepgevroren geleverd en is in de koelkast 2  dagen houdbaar.

 

 

 

 

 

Zonder conserveringsmiddelen

bottom of page